Dissabte 28 Novembre 2020
L'Escola / L'escola

L'escola

 
Musicart tè més de 50 anys d’història. Aquest és una bona frase d’introducció, que demostra la qualitat del centre i la seva capacitat constant per reinventar-se i adaptar-se a les pedagogies més actuals, a les necessitats de l’alumnat i a les demandes del seu entorn social. L’escola va ser fundada l’any 1969 per Teresa Negre i Maria Serrano amb el nom d’Escola de Música La Guineu i, des de l’any 1994 es troba sota la direcció de Blanca Boix i Maurici Albàs.

En un mateix centre hi coincideixen estudis de música i estudis de teatre musical, amb un currículum flexible i pensat per a que l’alumnat aprofiti al màxim tots els ensenyaments. Volem formar músics amb coneixements de cos i escena que els ajudin a la seva interpretació i actors que siguin capaços d’expressar-se a través d’una sòlida base musical. I que darrera d’aquests músics i d’aquests actors hi hagi unes persones sòlides, educades en la sensibilitat i en la capacitat de superació, duet infal·lible per a la construcció de la personalitat.

L’escola de música fonamenta els seus aprenentatges en la pràctica, tant del conjunt instrumental i del conjunt coral com d’aquelles matèries en relació directa amb la creativitat, com poden ser la composició i la improvisació. Tot això ens ajuda a posar molta cura en el correcte desenvolupament individual de l’alumnat, per tal que cadascú trobi en la música la seva manera d’expressar-se, a partir de les diferents disciplines que els estudis musicals comporten. L’escola d’arts escèniques, compta amb les matèries d'Acting, Singing and Dancing (Teatre, Cant i Ball modern) i basa els seus ensenyaments en la descoberta dels elements teatrals , sempre des  d’una sòlida base musical.

Tot i el pas dels anys, Musicart s’ha mantingut fidel al seu esperit fundacional de posar la música a l’abast de tothom i de, més enllà de les metodologies aplicades, fer-ho sempre amb il·lusió, afecte i dedicació. Volem que els nostres alumnes sentin l’Escola com un lloc acollidor i ple d’emocions, com un espai que els ajudi a créixer com a persones i que perduri per sempre en el seu record. Musicart és, en definitiva, un centre que entén la música i les arts escèniques com una de les eines fonamentals en l’educació de les persones.
MUSIC ART