Dimecres 12 Maig 2021
L'Escola / L'escola

L'escola

 
Musicart tè més de 50 anys d’història. Aquest és una bona frase d’introducció, que demostra la qualitat del centre i la seva capacitat constant per reinventar-se i adaptar-se a les pedagogies més actuals, a les necessitats de l’alumnat i a les demandes del seu entorn social. L’escola va ser fundada l’any 1969 per Teresa Negre i Maria Serrano amb el nom d’Escola de Música La Guineu i, des de l’any 1994 es troba sota la direcció de Maurici Albàs.

En un mateix centre hi coincideixen estudis de música i estudis de teatre musical, amb un currículum flexible i pensat per a que l’alumnat aprofiti al màxim tots els ensenyaments. Volem formar músics amb coneixements de cos i escena que els ajudin a la seva interpretació i actors que siguin capaços d’expressar-se a través d’una sòlida base musical. I que darrera d’aquests músics i d’aquests actors hi hagi unes persones sòlides, educades en la sensibilitat i en la capacitat de superació, duet infal·lible per a la construcció de la personalitat.

L’escola de música fonamenta els seus aprenentatges en la pràctica, tant del conjunt instrumental i del conjunt coral com d’aquelles matèries en relació directa amb la creativitat, com poden ser la composició i la improvisació. Tot això ens ajuda a posar molta cura en el correcte desenvolupament individual de l’alumnat, per tal que cadascú trobi en la música la seva manera d’expressar-se, a partir de les diferents disciplines que els estudis musicals comporten. L’escola d’arts escèniques, compta amb les matèries d'Acting, Singing and Dancing (Teatre, Cant i Ball modern) i basa els seus ensenyaments en la descoberta dels elements teatrals , sempre des  d’una sòlida base musical.

Tot i el pas dels anys, Musicart s’ha mantingut fidel al seu esperit fundacional de posar la música a l’abast de tothom i de, més enllà de les metodologies aplicades, fer-ho sempre amb il·lusió, afecte i dedicació. Volem que els nostres alumnes sentin l’Escola com un lloc acollidor i ple d’emocions, com un espai que els ajudi a créixer com a persones i que perduri per sempre en el seu record. Musicart és, en definitiva, un centre que entén la música i les arts escèniques com una de les eines fonamentals en l’educació de les persones.
MUSIC ART